TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 645 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,83000
USD: 367,33000
CHF: 405,35000
GBP: 462,58000
Hirdetés
Hatékony és takarékos a Kverneland új ekéje

Hatékony és takarékos a Kverneland új ekéje

Vető- és talajművelő gépek - 2021.03.24

A nagy szántásteljesítményt, robusztusságot és könnyű beállíthatóságot szem előtt tartva fejlesztette ki legújabb ekéjét a Kverneland. A norvég vállalat új generációs munkagépe ekefejenként 25–45 LE-vel húzható.

A Kverneland mindig arra törekedett a termékei létrehozásánál, hogy az alacsony üzemeltetési költségeket minőségi talaj-előkészítéssel kombinálja. A robusztusságot acél-hőkezeléssel és az alkatrészek tervezésével érik el, az egyszerű beállításokat pedig a pragmatikus kialakítás teszi lehetővé.

Az új Kverneland 2300 S Variomat 200-as fordítóművel szerelt. Már a szállítási megoldása is innovatív, hiszen annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb biztonságot nyújtsa, az eke szállítókocsiként viselkedik. A traktor/eke csuklópontja középen helyezkedik el, így a kanyarokban nincs kibillenés.

Az üreges szerkezetű ekeszárak optimális talajáramlást biztosítanak nagy szármaradványok vagy takarónövények esetén is. Az Auto-reset laprugós biztosítás egyszerűen beállítható, két csavarral fel- és leszerelhető, vagy hozzáadható újabb laprugó. Az előhántó központilag vagy szimultán állítható.

A vázrögzítésű és hátsó függesztett kerekek szintén a legjobb szántási teljesítmény eléréséhez járulnak hozzá. Egyedi hidraulikus memóriahenger végzi a mélységhatároló kerékvezérlést, ezzel a fordulóknál a ki- és bejáratokat a minimálisra lehet csökkenteni, valamint korlátozza a háromszögeket a fordulókban.

A megbízható Variomat rendszer biztosítja a kiváló szántást minden talajtípuson. Optimalizálja a talajviszonyokat, a teljesítményt és a traktor üzemanyag-fogyasztását. Az első ekefej automatikusan beállítja önmagát. Az eke vontatási középvonala mindig optimális marad az eke teljes hosszában. Ez az előny kisebb vonóerőt és kopást eredményez. A Variomat teljesen karbantartásmentes.

A köztes tömörítéshez Kverneland front és vontatott packer-karok vagy Packomat szántáselmunkáló használható. Nincs extra üzemanyag-fogyasztás, és két művelet végezhető el egy menetben. Az új Kverneland 2300 S Variomat húzásához ekefejenként 25–45 LE traktorteljesítmény ajánlott.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: eke, szántás, Kverneland, szántáselmunkálás, Packomat, Variomat
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A Pioneer® vetőmagellátás biztosított a magyar gazdák számára

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat befejezte a 2023-as évben megtermelt ...